Social Media strategie
What is content in a world that won’t stop talking?
13 juli 2015
Burberry, Omnichannel, marketing, retail
Use omnichannel, like you’re Burberry!
27 juli 2015

Berlusconi vervangt Hulk bij loting WK

Blatter, FIFA, marketing, sponsoring, Berlsuconi

Nu de Hulk niet meer welkom is bij de loting van het WK in Rusland, omdat hij zich kritisch uitliet over racisme. En VISA twijfelt over verdere sponsoring van de FIFA. Leek het me goed om mijn voorgaande blog te vervolgen: Is Blatter zo creatief of de marketing zo corrupt?

Niet eens omdat de Hulk er vanavond niet bij is en de reden ervan, maar meer dat dit betekent dat er een plekje vrijkomt bij de loting voor de WK landen.
Want eerlijk is eerlijk een loting waar twee grootheden als Poetin en Blatter de hoofdrol in spelen, moet elk plekje toch benut worden. Poetin en Blatter, beide goed voor een onnavolgbaar ondergrondse geldstroom, zullen uiteraard wel zelf zorg kunnen dragen voor een gestroomlijnde balletje balletje show. Toch zie ik hier nog kansen.

Berlusconi’s Bunga Bunga
Ik bedacht mij namelijk dat er bij de namen van Poetin en Blatter maar één grote naam ontbreekt voor de loting. De persoon die de laatste jaren wat meer op de achtergrond is geraakt. En dat is toch niet geheel terecht. Hij is eigenlijk de dupe geweest van het grote Blatter circus. Terwijl hij de politiek kan bedrijven als de beste. Deze persona, Berlusconi, heeft toch wel meer verdiend dan dat. Hij heeft in Italië het voetbal mede op de kaart weten te zetten en staat garant voor de nodige feestjes.
Vandaar dat ik het idee had om Berlusconi op het laatste moment toch als mystery guest in te laten vliegen.

Als we dan toch naar een poppenkast met zijn allen willen kijken, dan kan Berlusconi toch niet ontbreken?! Dat is pas marketing. Dan wordt het ook weer aantrekkelijk voor het publiek om te kijken en dus voor sponsoren om in te stappen.

Wellicht lukt het Italië dan zelfs nog om vanavond tegen Wales te loten uit koker 1.

En niet geheel onbelangrijk, een goede afterparty is gegarandeerd, Berlusconi zorgt voor het vertier, Poetin voor de drank en Blatter… tsja die zorgt dan ouderwets goed voor zichzelf.

Loting vanavond in Rusland
De ceremonie en de loting in Sint-Petersburg, waarbij ook scheidend FIFA-voorzitter Sepp Blatter prominent aanwezig zal zijn, nemen ongeveer twee uur in beslag.

Over 32 maanden en na 851 wedstrijden zal in november 2017 bekend zijn welke landen met gastheer Rusland mogen deelnemen aan het eindtoernooi met 32 landen.

Europa telt negen kwalificatiegroepen, waarvan zeven met zes teams en twee met vijf ploegen. De negen groepswinnaars plaatsen zich direct voor het WK. De beste acht nummers twee strijden in de play-offs om de andere vier WK-tickets namens Europa.

Nederland is één van de negen groepshoofden. Ook België, Duitsland, Portugal, Roemenië, Engeland, Wales, Spanje en Kroatië zijn als eerste geplaatst. Viervoudig wereldkampioen Italië zit in pot 2, net als Frankrijk dat in 1998 de wereldtitel pakte.

Gideon Tailleur – Retail Marketingspecialist met focus op omnichannel. Volg me op Twitter: @gideontailleur

Inspireer iemand anders ook door deze blog te delen:
Share

Comments are closed.