KLM Werelddeal Weken, Qatar Airways
Qatar Airways heeft Arabische Werelddeel Weken
21 maart 2016
Zalando Ap, retail, mobile, mobielbetalen, Apple pay
Mobile First: waarom Zalando vol inzet op mobiel
16 mei 2016

Blokker creëert hype met nieuwe commercial

Blokker commercial met Jessica Sarah Parker, Action, retail

Blokker gefeliciteerd, een geweldige stunt om Sarah Jessica Parker in te zetten in jullie nieuwe commercial!

Deze Amerikaanse actrice die te zien was in de mega populaire serie Sex And The City. Je weet wel, de serie die ooit de kinderwagens van Bugaboo toonde en daarmee hielp aan een omzet boost.

Maar Blokker keek het kunstje goed af van Bavaria, die het kunstje eerder al deden met Charlie Sheen. Ook een puur Nederlands product en enkel Nederlandse doelgroep die je verleidt met een ware Hollywood ster. Goed voor de “branding tamtam”.

Social media hype creëren
Sarah Jessica Parker, die ik eerlijk gezegd niet gelijk had herkend, toont aan dat ze waanzinnige fan is geworden van Blokker. Geweldig om te zien dat de sociale media er vol van staan. En vooral leuk om al de uiteenlopende reacties te zien, van enthousiastelingen tot aan zware critici.  Iedereen heeft een mening over Nederlands Blokker, zoals we dat ook destijds hadden over V&D.


Het belangrijke duwtje in de rug van Blokker?
Of het uiteindelijk nou wel of niet de Blokker gaat helpen met dat duwtje in de juiste richting, de commotie heeft in ieder geval gezorgd dat het niemand nog kan ontgaan zijn dat de Blokker zijn winkel heeft veranderd (een broodnodige metamorfose overigens). We willen nu toch allemaal wel weten hoe die oude stoffige winkel is omgetoverd in een trendy retailketen?

Ik zal het in ieder geval niet laten om even naar binnen te lopen, maar dan wel als ik in de buurt ben.

Wie is de Blokker doelgroep nou eigenlijk?
Wel vraag ik me af wat hun strategie zal zijn om de mensen ook daadwerkelijk tot kopen aan te zetten.
Zo viel mij gelijk op in de YouTube-video dat er kansen onbenut worden gelaten om de doelgroep te activeren.
Op een kleine link onderin de video nagelaten was het slim geweest om met zo’n video de klant nog interactiever te benaderen, bijvoorbeeld met een outro. Ook is het mij nog niet geheel duidelijk wie nou de doelgroep is? Of gaan we dit nog meekrijgen.

Duurzame en exclusieve Blokker producten
Daarnaast viel mij in de commercial ook op, dat het toch vrij standaard producten zijn waar ze zich op richten. Die kaasschaaf of zo’n simpel gekleurde messenset haal ik wel bij de Action, maar voor wat meer exclusieve en duurzame producten moet ik de Blokker weten te vinden. Daar ligt wat mij betreft dan ook de kans/uitdaging om het verschil in te maken.

Mijn advies: Blijf ver weg van de Action! Sarah Jessica Parker zal dan ook vreemd hebben opgekeken dat de opnames van de commercial niet mochten beginnen met: “and Action!”.

Wat is jouw mening, wel of niet slim?

Auteur Gideon Tailleur is online marketing specialist. Hij helpt bedrijven effectief de doelgroep te bereiken door slim online en offline marketing te combineren. Daarnaast is hij onafhankelijk marketing blogger.

Deze blog verscheen eerder al op de Aformatie.

Wellicht ook interessant: Had Adele de V&D wel kunnen redden?

Inspireer iemand anders ook door deze blog te delen:
Share

Comments are closed.