NS trekt stekker uit winkels Rotterdam CS

REDUCED MARGINS: THE FUTURE OF RETAIL
28 juli 2014
First flagshipstore Microsoft in NY?
7 augustus 2014

Hunkemöller, Desigual en Shoeby vertrekken uit het vernieuwde Centraal Station in Rotterdam, dat vijf maanden geleden officieel opende. NS besloot de proef te beëindigen na uitblijven winst, meldt het Algemeen Dagblad.

Paperchase en Rituals
Ook Paperchase en Rituals zijn onderdeel van de tweejarige pilot, die NS een beeld moest geven van de kansen van winkelketens op een station. Bij succes zouden meer vestigingen op treinstations volgen. De proefperiode van Rituals is inmiddels succesvol afgesloten, terwijl over Paperchase nog geen beslissing is genomen.

Hunkemöller
De proefperiode is veel te kort, vindt de filiaalmanager van Hunkemöller. De omzet was volgens haar net aan het stijgen. “Iedere ondernemer weet dat het langer dan twee jaar duurt om een zaak te laten te draaien.” Daarnaast ziet het station ‘er pas een paar maanden fatsoenlijk uit’.

Hunkemöller wil de winkel volgens haar graag als directe huurder overnemen en niet langer in een franchiseconstructie opereren. De hoge huurprijs gooit echter roet in het eten. “Deze winkel kost 130 duizend euro per jaar. Vind je het gek dat het moeilijk is om een hoge winst te behalen?”

Toekomst
Het besluit hoort bij het ondernemerschap, stelt Inge Rijgersberg van exploitant NS Stations de beslissing toe. “Als het niet blijkt te werken en de omzet niet stijgt, moet je de knoop doorhakken. Dan heeft het geen zin om een proef uit te zitten.”

NS heeft nog geen beslissing genomen over de formules die in de plaats van de vertrekkende winkels komen. Rijgersberg: ‘Het is nog niet beslist of het een van onze eigen ketens wordt, zoals Smullers, Kiosk of Julia’s.. “Externe huurders mogen zich melden”, aldus de woordvoerder.

Bron: Algemeen Dagblad

Inspireer iemand anders ook door deze blog te delen:
Share